MS1: På trygg grunn – foreløpig

Det var duket for 6-poengsoppgjør mellom Fjellhamar og Åkrene. Med tap ville Fjellhamar fått Åkrene opp i ryggen, mens med seier ville FFK klatre bort fra de utsatte nedrykksplassene. Det motsatte oppgjøret på vårparten endte 1-1 på en tung gressmatte.

Fjellhamar startet kampen best, men kampen ble sakte men sikkert tatt over av gjestene. Åkrenes Mostue kommer alene med keeper, men Daniel Os og Halfdan Roth rydder opp i siste liten. Tunge Åkrene er også farlig på dødballer. Fjellhamar sin største sjanse i første omgang kommer når Sondre Smith på bakerste stolpe header et innlegg fra høyre mot mål. Kun en meget kvalifisert redning av Åkrene-keeperen redder Åkrene ved denne anledningen.

I starten av andreomgangen er det Fjellhamar som styrer, og Åkrene begynner å virke noe slitne. Det skaper flere gode overgangsmuligheter for Fjellhamar, men det blir ikke noen scoring ut av det. Scoringen kommer 25 minutter ut i omgangen da Smith drar seg inn i 16 meteren og blir felt av en Åkrene-spiller på etterskudd. Kanskje unødvendig å lage straffe i den situasjonen, men Øyvind Opstad takker for muligheten ved å sette straffesparket sikkert til høyre for keeper.
Etter scoringen flytter Åkrene opp flere folk, og dunker ballen mye langt – noe som skaper enkelte farligheter. I denne perioden åpner det seg også opp for kontringer til Fjellhamar, der Smith er nærmest når han vender bort en spiller på 16 meter, avslutningen går rett på keeper. Opstad hadde også et tverrliggerskudd som hadde fortjent en bedre skjebne.
Åkrene får de siste minuttene noen gode dødballmuligheter, hvor Fjellhamar lever svært farlig, men heldigvis klarer FFK til slutt å dra i land en viktig seier!