KS1: Serieåpning i 2. divisjon mot Skedsmo

Dette var en historisk kamp. Fjellhamar FK Kvinner sin aller første kamp i 2 divisjon. Mange skader og forfall gjorde dette til en litt større utfordring enn hva som var planen. Men vi stilte et bra lag og burde prestert bedre. Men vi får med oss 1 poeng etter å ha ligget under 1-3 og det skal vi være fornøyd med.

KAMPFAKTA:
11 min – 1-0 Skedsmo
24 min – 1-1 Elin N Østnes (Mathilde Pedersen)
26 min – 1-2 Skedsmo
55 min – 1-3 Skedsmo
58 min – 2-3 Elin N Østnes (Mathilde Pedersen)
62 min – Bytte – Kine Fløtre – ut – Cathrine Sæther – inn
77 min – 3-3 Ida Erlandsen – Straffe

Enkelte dager så er det bare ikke dagen. Vi merket allerede på oppvarmingen at her var vi bare ikke på. Dessverre så merket vi det allerede etter et minutt eller to ut i kampen. Skedsmo ville mer enn oss. De stresset oss og doblet på kantene. Vi spilte bakover og bakover. Vi gjorde masse feil valg med ballen. Det kan også ha vært nerver.

Man kan heller ikke holde på slik i en evighet før man blir straffet av det. Etter 11 min så er det nettopp det som skjer. Et par dårlige valg og Skedsmo snapper ballen og scorer enkelt alene med keeper etter 11 minutter.

Nå skulle man tro at vi våknet, men neida. Vi fortsetter med de samme valgene. Og lar stort sett Skedsmo styre det meste. Uten at det blir store sjanser foran mål. Så får vi en liten god periode hvor Kine Fløtre har et godt frispark som keeper redder. Etter 24 minutter kommer utligningen, Elin og Mathilde kombinerer fint og Elin kommer alene med keeper og lobber ballen over henne og i mål.

Men bare to minutter senere så gjør vi tre pasningsfeil på rad og Skedsmo snapper ballen igjen. Skedsmo scorer 2-1. Virker som lufta går litt ut av oss. To personlige feil og to scoringer imot.

I pausen snakker vi om at vi ønsker at spissene jobber mer samlet. I forsvaret så må Gunveig ta duellene og Rebecca må falle av. Midtbanen må tørre å spille ball og løpe mer i korrekte rom. Og retur jobbing på defensiven blir alfa og omega. Videre må vi spille ballen fremover og ikke bakover.

Så starter 2 omgangen på akkurat samme måte som 1 omgangen. Gjør personlige feil og er bare ikke på. Så etter 55 min så gjøres det en feil på midten, balltap. Forsvaret står for høyt i deler av leddet. Og de kommer alene med keeper. Og scorer 3-1. Det er den dagen i dag.

Men heldigvis så får vi en sjanse ganske snart etter scoringen som Elin setter. Hennes andre for dagen. Nok en gang Mathilde servitør. Derifra og ut tar vi over kampen sakte men sikkert. Kine Fløtre blir byttet etter 62 min da hun ikke føler seg i form og Cathrine Sæther får sin debut. Samtidig justerer vi Ida Erlandsen ned for å tette rommene defensivt og flytter Karina Amlie opp. Føler vi nå har kontroll og Skedsmo bidrar med kontringer her i fra og ut.

Etter 77 min får vi frispark rett utenfor 16 meteren. Men dommeren begynner å konferere med linjemannen på motsatt side. Og de bestemmer seg for at det er straffe. Takk sier vi. Men en ting skal vi være ærlige på. Det var aldri i verden noen straffe. Situasjonen skjedde 2 meter på utsiden, men Karina faller inn i 16 meteren. Denne setter Ida Erlandsen greit i mål.

Vi får et par sjanser til å sette ballen i mål. Men det vil seg ikke. Samtidig så kunne Skedsmo i det 87 minuttet ha scoret vinnermålet, men Cathrin redder mesterlig og returen setter de over mål.

Kort oppsummert så er vi skuffet over prestasjonen de første 60 minuttene. Men siden vil ligger under med 2 mål så er vi fornøyd med å få med oss 1 poeng. Samt at vi får noen positive svar siste 30 minuttene. Dette er tross alt FFK Kvinner sitt første poeng noensinne i 2 divisjon. Og ser vi på tabellen så ligger vi øverst.

Dagens FFK Kvinne: Malin Hjørungdal