Fjellhamar bak sesongmålet: – Har vært vanvittig gavmilde


 

FLEST MÅLPOENG: Etter sesongavslutninga mot Kløfta står Andreas Kvistad igjen med flest målpoeng for FFK, det vil si antall mål og mågivende pasninger til sammen. Foto: Synne Kringsjaa

Varsler høyere krav til både spillere og trenerteam neste år etter et 2019 under forventningene.

Fotballåret i 4.-divisjon er ferdigspilt. En variabel vårsesong gikk fra å åpne veldig svakt til å bli meget bra, og ble etterfulgt av en høstsesong som var fryktelig ustabil. A-laget til Fjellhamar endte på en 9.-plass.

Plasseringsmessig er det fire hakk under målet om en posisjon blant de fem beste. Men målt i antall poeng ble det ikke milevis unna sesongmålet. Det skilte nemlig bare fem og seks poeng opp til fjerde- og femteplassen, de to siste tabellposisjonene som ga spill i neste års NM-kvalifisering.

Se hele sluttabellen her

– For å oppsummere, så vil jeg si at vi jevnt over leverer noe svakere enn forventet resultatmessig, samt utifra det spillermaterialet vi besitter. Vi varierer for mye i prestasjonene, og fremstår i for mange kamper som planløse. Dette er mitt ansvar, og her vil vi bli vesentlig bedre frem mot neste sesong, sier FFK-trener Stian Isetorp.

– Når det er sagt, så har vi mellom 16-meterne vært vesentlig bedre enn mye av motstanden vår i år. Men dessverre har vi vært for svake siste 30, og vanvittig gavmilde rundt egen 16. Heldigvis blir de aller fleste med videre. Dette, samt noe høyere krav til både gutta og apparatet, så skal vi sammen sørge for at FFK blir leie i sesongen som kommer, fortsetter Isetorp.

Statistikkvinnende pasning

Den siste kampen for sesongen endte med tap borte mot Kløfta, en kamp som kunne tippa begge veier på slutten.
Mer om Kløfta-kampen kan leses litt lengre ned.

Andreas Kvistads mågivende pasning til Markus Bertnsen gjorde, om ikke annet, at Kvistad ble årets assistkonge i 4.-divisjon for Fjellhamar. Seks ganger har midtbanespilleren vært nest sist på ballen ved FFK-scoringer.

Legger man til de sju scoringene gjennom sesongen, så har Kvistad utvilsomt vært et bra valg å ha på fantasy-lag. Han har nemlig sørga for flest såkalte målpoeng (scoringer + assist) for Fjellhamar i seriekampene i 2019. 

Berntsen ble ikke toppscorer for Fjellhamar med målet på Kløfta, men med sjølmålet i samme kamp hevda han seg i hvert fall i toppen av den statistikken for laget i 2019. En sjukdomsplaga Kasper Thorsen ble mestscorende for FFK også i år, med elleve fulltreffere totalt.

Spissen hadde også høyest målsnitt med 0,61 per kamp, mens Vetle Smith hadde 0,47 nettkjenninger for hver gang han var i aksjon. Begge har øvrig tolv målpoeng å vise til. Sistnevnte angriper og lillebror Sondre Smith fikk den tvilsomme æren av å ha høyest kortsnitt med 0,33 gule per opptreden.

  

– Gjorde du det bra i Fantasy Romerike i år, Isetorp?

– Nja. Ble nummer 20, sier FFKs trener, før han informerer om at trenerkollega Per Christian Ness endte blant de ti beste.

Når vi tar kontakt med sistnevnte, hevder han at han ikke har sjekka sluttstllinga i konkurransen. Men Ness avslører at han fikk inn en del poeng på å ha Kvistad, Berntsen og Vetle Smith (i vårsesongen) på laget.   

Enda en elendig start

Sesongens siste kamp ble spilt borte mot Kløfta på en av sebrastripenes nye kunstgressmatter i Bakkedalen. FFK fikk en verst tenkelig start med et sjølmål allerede i andre spilleminutt, men tok seg etter hvert sammen og ga vertene en god match om poeng.

Trenerteamet gjorde en del endringer og eksperimenterte med en del plassbytter i laget fra oppstarten av andre omgang. Endringene bidro til at Fjellhamar etter hvert fikk et bedre grep om kampen og skapte gode muligheter.

Snaut midtveis i andreomgangen sørga en perfekt FFK-kontring også for uttelling. Innbytter Markus Nikolay Berntsen trakk på seg et par motstandere før han fant Andreas Kvistad i mellomrommet mellom forsvar og midtbane hos Kløfta. Kvistad gjorde en minst like god figur med ballen da han spilte presist mellom stopper og back hos hjemmelaget, fram til han som både hadde vært midtstopper og kantspiller tidligere i samme kamp.

Spissvikar Markus Berntsen sendte inn 1-1 langs kunstgresset bak en sjanseløs keeper. En god oppreisning for ballen han sendte i egen kasse i begynnelsen av kampen som stopper.

Even Habberstad, sjanse, Kløfta-FFK 2019

ET KJENT SKUE: Sjanse til Even Habberstad. Endte ikke med scoring. Foto: Synne Kringsjaa

Dessverre greide ikke FFK å bygge mye videre på oppturen etter utligninga. Et unødvendig balltap skapte en Kløfta-overgang og påfølgende overtall til høyre i banen. 2-1 ble plassert inn i lengste hjørne bak Henrik Bolstad i 73. spilleminutt.

Straffebom og dommermiss 

Fjellhamar kom seg likevel til sjanser som kunne ført dem tilbake i kampen på nytt. Den aller største av dem kom ett minutt på overtid, da Daniel Holt tok på seg ansvaret med å skyte et straffespark som spiss-Berntsen skaffa etter en holding. Holts forsøk fra merket var ikke godt nok plassert, og målvakta hos vertene fikk en ganske enkel jobb med å slå ballen unna.

Isteden var det Kløfta som scora på straffe i tredje overtidsminutt etter en pinlig avgjørelse fra kampens dommer. Kamplederen lot seg lure av et fall som mer enn noe annet bar preg av svakt skuespill. 3-1 ble satt inn, og var det siste som skjedde i 4.-divisjon for både Fjellhamar og Kløfta denne sesongen.

Kløfta – Fjellhamar 3-1 (1-0)

Fjellhamars lag (4-3-3): Henrik Bolstad – Simen Stensøe (Henning Kristoffersen fra 59. min), Bendik Onsum, Markus Berntsen, Vetle Dahl – Espen Nordermoen, Nicolas Navarrete (Markus Nikolay Berntsen fra 46.), Andreas Kvistad – Jonas Flood (Even Habberstad fra 46.), Sondre Smith (Alexander Habibi fra 63.), Håkon Maric Solberg (Daniel Holt fra 46.).  

For Fjellhamar 2 et par nivåer under, i 6.-divisjon, ble det for første gang på fire år ikke opprykk ved sesongslutt. Som i fjor endte laget som nummer tre på tabellen, men denne gangen var FFKs lag såpass langt bak som tolv poeng unna andreplassen. Og nå er det heller ingen grunn til å tro at lag høyere oppe i divisjonene trekker seg.

Alexander Habibi endte opp som toppscorer for FFK 2 med 13 mål. Det var fem fulltreffere flere enn det Tom André Lia bidro med denne sesongen, før skadene hans tok overhånd. Flest gule kort: Alexander Habibi (5).