Espeland-show da FFK endelig vant igjen

Scora tre nye mål og fikk Fjellhamar tilbake på vinnersporet.

FRA SNØ TIL DETTE: Spilleforholdene mot Gjerdrum 2 passa Fjellhamar bedre enn snøværet i forrige hjemmekamp.

Fjellhamar – Gjerdrum 2  6-1

Mats Eide Espeland har spilt seg i skikkelig form. Venstrekanten bidro med tre av måla og en målgivende pasning da Fjellhamar slo Gjerdrum 2 med 6-1.

Espeland har dermed solide åtte scoringer på fem kamper siden comebacket mot Nittedal. På to kamper fra start har 1996-modellen putta seks goaler.

Fjellhamars første mål mot Gjerdrum kom etter at keeper Henrik Bolstad fikk hendene på en corner imot og spilte ut langt i bakrom. Aleine med to av bortelagets spillere dribla Espeland seg fri, før ballen ble plassert lavt i nærmeste hjørne.

Espeland gjorde som han ville gjennom hele kampen, og burde ha fått med seg flere målgivende pasninger, særlig før pausen. Dessverre sto ikke avslutningene til lagkameratene i stil med forarbeidet og målsjansene kantspilleren skapte på rekke og rad.

Vetle Smith fikk likevel pirka inn 2-0 før sidebyttet. En corner traff Vegard Aaserud før ballen landa like foran målet. Fjorårets Fjellhamar-toppscorer misser sjeldent fra den avstanden.

Midtspiss Jonas Flood økte til 3-0 tidlig i andre omgang. Gjerdrum 2 reduserte så etter å ha brutt gjennom på høyresida på en slags kontring. To mål til fra Espeland fulgte, før Flood satte kampens siste scoring med fire minutter igjen.

Etter tre strake uavgjortkamper, var det helt avgjørende å ta tre poeng igjen for et FFK-lag med opprykksambisjoner. Rælingen topper 5. divisjon fire poeng foran Fjellhamar. Aurskog/Finstadbru er nummer tre, ett poeng bak FFK, men med en kamp mindre spilt.

Se tabellen her (ekstern lenke)

Fjellhamars lag (4-3-3): Henrik Bolstad – Bendik Onsum, Per Christian Ness, Samuel Lindberg, Precious Nathaniel – Petter Larsen (Nicolay B. Berg fra 75.), Simen Stensøe, Vegard Aaserud (Markus N. Berntsen fra 75.) – Vetle Smith, Jonas Flood, Mats Eide Espeland (Henning R. Kristoffersen fra 81.)

Neste kamp for Fjellhamar spilles borte mot Rømskog/Setskog onsdag 31. mai.