Sigurd Berg fikk eget lekerom mot Rommen


– Er verdt seks millioner i fantasy, påstår fantasifull medspiller.

SANKT SIGURD: Helgen er et sterkt ord, men i helga var Sigurd Berg lysende. Det gikk nok opp et lys for trenerne om FFK skulle mangle en kantspiller seinere i år. Lysforholdene i LSK-hallen er for øvrig glitrende for mobilbilder.

Fjellhamar – Rommen 4-0:

Først en målgivende pasning, så en scoring. Deretter en målgivende til, og så enda en.

Det ville gitt godt betalt i poeng dersom det fantes fantasi-managerspill for treningskamper før seriestarten i 5. divisjon på Romerike.

Sigurd Berg spiller vanligvis høyreback. Men Fjellhamars vante høyrekant, Tom André Lia, brukte opptakta til sesongoppkjøringas siste testkamp på en solskinnstur til Nederland. Dermed fikk Berg grønt lys for å spille et ledd lengre framme i banen mot Rommen i LSK-hallen.

Det må kunne sies å ha vært et vellykka trekk fra trener Robert Rognerud. Berg kvitterte like godt med tre målgivende pasninger og en scoring, etter å ha herja med venstresida til 4.-divisjonslaget fra Oslo i begge omgangene.

– Mye rom

Banen i LSK-hallen er noen hakk større enn matta på Fjellhamar stadion. Det så bare ut til å være en fordel for de hvite og røde i denne kampen.

– Jeg tror nesten vi må flytte alle hjemmekampene våre hit, Sigurd, sa Rognerud i retning Berg etter kampslutt.

FFKs trener fikk et samtykkende svar i retur: – Ja, jeg fikk mye rom å løpe i.

Det skal sies at rommet som ofte oppsto til venstre på Rommens banehalvdel også kom på grunn av godt spill fra FFK. For i tospann med backen Bendik Onsum, var det helt klart Berg på Fjellhamars høyrekant som skapte mest i den første omgangen.

VELFORTJENT: Bendik Onsum nyter en god slurk med rød saft etter en bra førsteomgang mot Rommen.

Først fant vingvikaren tilbake til Onsum med en pasning ut i feltet. Sistnevnte takka for ballen med å banke inn 1-0. Da var det spilt et drøyt kvarter. Seinere i omgangen var det Onsum som var nest siste på kula da Berg fikk sendt inn en retur fra kort hold.

Fantasifotball

To assist til fra Sigurd Berg fulgte etter sidebyttet. Det fikk kaptein PC Ness til å ta fram de virkelige superlativene overfor lagkameraten.

– Du er verdt seks millioner i fantasy. Du er jo egentlig forsvarsspiller, påpekte FFKs rutinerte midtstopper.

Berg sa seg enig også i denne kommentaren. Reporteren på stedet var litt mer i villrede. Helt til Ness kom med en utdypning som forklarte alt:

– Altså, jeg mener i fantasy for 5.-divisjon.

Fram til det første målet hadde Rommen vært godt med i banespillet. FFKs motstander var også noe mer strukturert i begynnelsen av andreomgangen. Men det var før Sigurd Berg fikk opp dampen igjen på kanten sin.

Midtveis i andre halvdel serverte han fra høyre igjen. Inne ved straffemerket ble ballen møtt av innbytter Lia, som hadde tatt løpet inn fra motsatt kant. 2016-sesongens beste tilrettelegger fikk denne gangen skyte inn en god pasning sjøl og økte ledelsen til 3-0.

Sondre Smith scora Fjellhamars siste mål helt på tampen. Assist? Sigurd Berg. Vi kan også ta med at yngstebror Smith hadde et par halvsjanser tidligere i kampen.

Fjellhamars lag (4-5-1): Henrik Bolstad (Magnus Hellem fra 46.) – Bendik Onsum, Per Christian Ness, Anders Risan (Samuel Lindberg fra 75.), Henrik Jacobsen (Lars Hernholm fra .) – Sigurd Berg, Petter Larsen (Markus Berntsen fra .), Simen Stensøe, Jonas Flood, Vetle Smith (Tom André Lia fra 55.) – Sondre Smith.