Ness overtok assist-toppen: FFK vant med fem på langtur


Tre nye poeng, to Ness-målgivende til Paulsen, én strafferedning og null baklengs.

DYNAMITT: Per Christian Ness (lengst til venstre) serverte Martin Paulsen foran to FFK-mål mot Rømskog+. Foto: Espen Bråthen / Lokalfotballen

Rømskog+ – Fjellhamar 0-5 (0-2)

Fjellhamar dro i land enda en komfortabel trepoenger borte mot Rømskog+ på Setskog stadion. Blant banens mest sentrale var Per Christian Ness, som hadde målgivende pasninger til Martin Paulsen på begge scoringene før pausen. Mellom de nevnte måla redda også Henrik Bolstad et straffespark fra vertene.

Markus Berntsen, Anders Risan og Mats Espeland trygga storseieren etter hvilen.

Ness har denne sesongen blitt satt tilbake på høyrebacken, en posisjon FFKs mest rutinerte førstelagsspiller trives vel så godt i som stopperplassen han ble brukt på i fjor.

–  Moro å bidra litt offensivt igjen! Det blir ikke så mye scoringer, så greit å få litt assist isteden. Og greit med en assist igjen fra åpent spill, bemerker 32-åringen.

Servitør-kamp

Høyreving Tom André Lia og den offensive altmuligmannen Mats Espeland har stått for flest målgivende pasninger i Fjellhamar-mannskapet de to siste åra. I år ser det ut til at de får en solid konkurrent som spiller litt lenger bak i banen.

– Det er på tide at noen utfordrer Lia. Men det er moro at vi produserer mye på sida vår også, påpeker Ness.

Backen med den presise serveringsfoten understreker også at han har mange gode lagkamerater å sikte på i FFK-laget. Ikke minst midtstopperne Anders Risan og Trym Halvorsen som har vært farlige våpen på dødballer.

– Spesielt med Risan og Trym blir det ofte sjanser selv om jeg slår en halvveis dødball. I spill er spissene dessuten gode til å posisjonere seg i boks, og de er stort sett på riktig plass selv om man ikke rekker å se opp, sier Per Christian Ness.

(teksten fortsetter under bildet)

ØVERSTE MANN: Med seks målgivende på sju kamper troner PC Ness aleine på toppen over FFK-spillerne med flest målgivende.

Bortekampen mot Rømskog+ ble en mye hyggeligere opplevelse enn møtet mot tilsvarende lag forrige sesong. Mens FFK tapte inne i skoglandskapet i 2017, var det liten tvil om hvor poengene skulle ende opp denne gangen.

Bolstad-ros

Ness poengterer at sluttresultatet fort kunne blitt jevnere enn 5-0 i Fjellhamars favør, men deler også ut ros til keeper Henrik Bolstad. 17-åringen holdt nullen for fjerde gang på rad, blant annet etter å ha redda et straffespark.

– Det var ikke noe plankekjøring, men 5-0 viser vel at vi hadde vunnet uansett. Bolstad var viktig, og hadde noen gode redninger i tillegg til straffa. Men det var, som vanlig, litt uvant med en dårlig gressbane i starten. I tillegg var det nok av rom som vi ikke klarte å utnytte, mener FFK assistkonge.

Etter sju seriekamper har Fjellhamar fortsatt ikke lagt igjen poeng til noen av motstanderne. Det betyr 21 poeng til nå og en suveren tabelltopp i 5.-divisjon. Neste kamp spilles onsdag 30. mai mot Bjerke hjemme på stadion.

Fjellhamars lag (4-3-3): Henrik Bolstad – Per Christian Ness, Trym Halvorsen, Anders Risan, Markus Berntsen – Markus N. Berntsen, Simen Stensøe, Mats Espeland – Tom André Lia, Martin Paulsen, Henrik Jacobsen.
Innbyttere: Vetle Smith, Henning Kristoffersen, Andreas Stensøe, Lars Hernholm, Brage Rist, Ole Kirstistuen.