KS1: Årets første hjemmekamp endte med tap

(Fjellhamar 3-4 Ørn Horten) Spente jenter tok imot Ørn Horten til årets første hjemmekamp. En kamp som bød på det meste. Men som ufortjent endte med 0 poeng til oss. Nå etter å ha gått igjennom videoen fra dette oppgjøret så ble sjansestatistikken 11-12. Dette ble mot slutten allikevel tungt. Flere med noe lavt treningsgrunnlag etter skader, samt at vi får 3 stk i forsvaret skadet i løpet av kampen. 2 havnet på legevakten, men kan med glede fortelle at det ikke er brudd på noen av de.

13071883_560065647486997_3498927216426984419_o

LAGET: 4 – 3 – 3

Cathrin Gulbrandsen

Elena Bognar – Rebecca Ruud – Gunveig Eggen – Malin Hjørungdal

Mari Haug – Kine Fløtre – Tuva Isebakke

Elin N Østnes – Mathilde Pedersen – Karina Amlie

Reserver: Cecilie Hansen, Marthe Berg, Cathrine Sæther, Anne Karin Throndsen, Sandra Didriksen og Maia Peckel.

REFERAT:

KAMPFAKTA:29 min – Bytte – Rebecca Ruud – Ut – Marthe Berg – Inn
45 min – Bytte – Gunveig Eggen – Ut – Anne Karin Throndsen – Inn
45+1 min – 1-0 Mari C Haug (Karina Amlie)
45+3 min – 1-1 Ørn Horten51 min – 2-1 Elin N Østnes (Karina Amlie)
57 min – 3-1 Mathilde Pedersen (Karina Amlie)
64 min – 3-2 Ørn Horten
72 min – Bytte – Kine Fløtre – Ut – Sandra Didriksen – Inn
72 min – Bytte – Elin N Østnes – Ut – Maia Peckel – Inn
82 min – 3-3 Ørn Horten
83 min – Bytte – Malin Hjørungdal – Ut – Cathrine Sæther – Inn
89 min – 3-4 Ørn HortenGule Kort:
FFK – Ingen
Ørn Horten – 2 stk

Fin ramme med flott vær og en del tilskuere. Foran denne kampen hadde vi fått tilbake Tuva Isebakke (sykdom og skoletur) og Malin Hjørungdal (skoletur). Mens Ida Erlandsen sliter med en strekk i lysken. Men dette skulle bli kampen som vi allikevel fikk mange skader og omrokkeringer. Dette er noe av forklaringen for at det ender med tap.

Vi møter et lag som er fysisk harde og spiller på grensen til det ufine av enkeltspillere. Kanskje det er sånn det er i 2 divisjon. Men hittil så er ingen av de lagene vi har spilt mot siden januar vært i nærheten.

1 omgang bærer preg av sjanser av mange sjanser til begge lag. Ørn Horten har riktignok ballen mest. Men vi ender sjansestatistikken med like mange sjanser. 5-5. Vi sliter med å ta ut deres ballfordeler og holde avstandene i mellom leddene. Etter 29 minutter må Rebecca Ruud av banen med det som mest sannsynlig er en strekk på baksiden av låret.

Etter 44 min må Gunveig ta telling for 2 gang i kampen. Denne gangen så er det en hoftesving på henne mens hun er i lufta og detter ned på skulderen. Hun må ut og vi fryktet kravebensbrudd. Men er heldigvis kun ”bare” forslått.

I det 45 minutt så får vi et frispark på 25 meter. Tuva skyter ned i hjørnet. Keeper redder, men gir retur. Den plukker Karina Amlie opp og legger inn foran mål. Der står 3 jenter å venter på ballen. Mari Haug klinker den inn.

Så er det dette med å være fokusert etter scoring. 45 min + 3 min. Like før overtiden er over så pumper de en ball i bakrom. Hvor vi blir liggende på feil side av spissen og vi får en sjanse til å avklarere men spissen kommer alene med keeper og scorer. Surt å ikke holde ledelsen inn.

I 2 omgang så er vi enige om å stå høyere bak. Komprimere leddene våre og ta ut deres anker. Det funker generelt til vi går tom og begynner å rygge. Og igjen så får vi avstander i leddene. Nå skal det sies at vi får et par fete muligheter til å avgjøre kampen. Men med litt uflaks og lite flyt om dagen så ville ikke de ballene inn. Sjansestatistikken i 2 omgang blir 6-7 i Ørns favør. Og de fleste kommer i de siste 20 minuttene.

Etter 51 minutter kombinerer Tuva og Karina på midten. Karina får tilbake ball og utfordrer backen på fart. Innlegget hennes treffer Elin Østnes som setter ballen enkelt i mål.

Etter 57 minutter gjentar det seg. Karina utfordrer backen på fart og kommer seg rundt og legger inn til en umarkert Mathilde Pedersen som setter 3-1. I dette øyeblikket så det veldig lyst ut. Vi hadde kampen og Ørn var litt rystet.

I det 64 minutt så får Ørn en corner. Vi lar 3 Ørn spillere stå umarkert i boksen foran vår egen keeper. Det straffer seg. 3-2 og det er kamp igjen. Det er i denne perioden vi får tre store sjanser som vi bør score på. Først Karina på et flott soloraid. Så er det flere som får sjansen etter en corner og til slutt Maia som kommer alene med keeper. Dette var hennes første 18 minutter siden skaden i første uken av februar.

I det 83 min så vinner Ørn ballen på midten av vår banehalvdel. Slår ut i kant. Anne Karin er i presset på henne. Men hun får allikevel skutt en noe løs ball som vi på en god dag skal ta. Stillingen er nå 3-3.

Så helt på tampen i 89 min får Ørn en sjanse til på dødball. Nok en gang taper vi duell rett foran egen keeper. Og Ørn har snudd kampen. I fotball så er det scoringene som teller. Men har ingen god følelse i magen etter denne kampen. Jentene hadde fortjent mer.

Men vi viser at når vi er på og stoler på egne ferdigheter så kan vi spille jevnt med de fleste.

Dagens FFK Kvinne: Karina Amlie